Blog

Slikarska tehnologija govori o slikarskim materijalima, njihovim svojstvima, načinu obrade, pripremi i upotrebi.

Tehnološki postupci građenja slike danas su olakšani novim materijalima i modernijom tehnologijom klasičnih materijala kao i mogućnošću nabavke kvalitetnih gotovih slikarskih materijala. Nameće nam se novi odnos istraživanja prema ovoj materiji jer stari priručnici nisu neophodni, iako daju direktna uputstva za pripremanje materijala za slikanje svih vrsta, ali zbog današnje industrijske a ne manufakturne proizvodnje omogućeno je slikarima da se za kvalitet oslone na specijalizovane stručnjake pa onda jedino ostaje da se upoznaju sa vrstama, kvalitetima i načinima upotrebe.

Danas umetnik sam traži slikarsku tehniku i specifičan likovni izraz, zato mora steći teorijsko i praktično iskustvo.

Nadam se da ćemo uz pomoć ovog bloga razmeniti informacije, iskustva, primere iz prakse, jednako korisne za mlađe i starije stvaraoce, istraživače i uopšte, za sve zainteresovane. spaceship

Advertisements

5 comments

    1. Drago mi je da Vam se dopao blog. Što se tiče mermernog brašna možete ga sami napraviti tako što komad mermera usitnite do željene finoće zrna, a za kupovinu pošaljite poruku da Vam ostavim adresu.

  1. Postovani!
    Već duže vreme slikam, ali sam dosta stvari radila ,,kako sam mislila da treba,, . Ovde sam našla odgovore na moja pitanja i u velikoj meri mi je ovaj tekst prošio znanje. Hvala! Interesuje me da li se to može kupiti u štampanom izdanju. Kupila bih ga . Hvala na odgovoru!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s